Neue IKMZ-Mitarbeiterinnen im FS 2019

Minh Hao Nguyen

Minh Hao Nguyen joined IKMZ in January 2019 as a Senior Research and Teaching Associate (Oberassistentin) in the Internet Use & Society division led by Professor Eszter Hargittai. She obtained her bachelor’s degree in International Media & Communication at the Erasmus University Rotterdam (2012) and her master’s degree (research) in Communication Science at the University of Amsterdam (2014). Hao conducted her PhD research at the Amsterdam School of Communication Research (ASCoR), University of Amsterdam, where she investigated the uses and effects of tailored online health information for older adults and patients. Her overall research interests include the content, uses, and consequences of new media technologies (e.g., the Internet, mobile technologies) for health and well-being in an increasing digitizing society. She has a particular interest in the role of digital technologies for personalized communication, exploring different areas such as health and news.

We are looking forward to working with her as a new member of the IKMZ team!

Tanja Rüedy

Ab dem 1. Februar 2019 ist Tanja Rüedy als Assistentin/Doktorandin am IKMZ in der Abteilung „Medienwandel und Innovation“ tätig, wo sie bereits seit Oktober 2018 als Hilfsassistentin angestellt war. Zuvor hat sie von 2013 bis 2016 an der Universität Zürich studiert und einen Bachelor in Publizistik- und Kommunikationswissenschaft erworben. Im Rahmen ihres Nebenfachs befasste sie sich mit der Theorie und Geschichte der Fotografie. Im Anschluss absolvierte sie den Masterstudiengang Publizistik- und Kommunikationswissenschaft in Zürich, welchen sie mit Gender Studies im Nebenfach ergänzte. In ihrer Masterarbeit beschäftigte sie sich mit Auswirkungen des Medienwandels, welche in der öffentlichen Kommunikation von NGOs zu beobachten sind. Am IKMZ befasst sich Tanja Rüedy im Rahmen eines von Prof. Dr. Michael Latzer geleiteten SNF-Forschungsprojekts mit der Bedeutung von algorithmischen Selektionsanwendungen im Alltag.

Wir heissen Tanja Rüedy herzlich willkommen am IKMZ!