Prof. Bruno Takahashi am IKMZ

Bruno Takahashi

Wie berichten journalistische Medien über Risiken, wie wird über den Klimawandel diskutiert, wie lässt sich umweltfreundliches Verhalten fördern – und inwiefern weisen lateinamerikanische Länder dahingehend Spezifika auf? Das sind Themen, mit denen sich Bruno Takahashi in Forschung und Lehre beschäftigt. Er ist im Herbstsemester 2019 zu Gast in der Abteilung für Wissenschafts-, Krisen- und Risikokommunikation am IKMZ.

Takahashi ist Associate Professor für Umweltjournalismus und -kommunikation an der US-amerikanischen Michigan State University und Direktor des Knight Center in Environmental Journalism. Zudem ist er Sprecher der “Environmental Communication” Division der International Communication Association (ICA). Seine Arbeiten sind in Zeitschriften wie «Computer in Human Behavior», «New Media and Society», «Public Understanding of Science» und «Environmental Communication» erschienen.

Bruno Takahashi hat zunächst Kommunikationswissenschaften an der University of Lima in Peru studiert und anschliessend einen Master und ein Doktorat an der State University of New York absolviert. Mehr Information über ihn finden sich hier.

Prof. Bruno Takahashi at IKMZ

How do journalistic media report on risks, how is climate change discussed in public, how can environmentally friendly behavior be promoted - and to what extent are Latin American countries specific in this respect? These are topics that Bruno Takahashi deals with in research and teaching. He will be guest researcher at IKMZ’s Division of Science, Crisis and Risk Communication in the fall semester of 2019.

Takahashi is Associate Professor of Environmental Journalism and Communication at Michigan State University and Director of the Knight Center in Environmental Journalism. He is also speaker of the Environmental Communication Division of the International Communication Association (ICA). His work has appeared in journals such as “Computer in Human Behavior”, “New Media and Society”, “Public Understanding of Science”, and “Environmental Communication”.

Bruno Takahashi has studied Communication Sciences at the University of Lima in Peru and completed a Master's Degree and PhD at the State University of New York. More information about him can be found here.